Spolek  mramor

Hlavním účelem spolku je podpora talentovaných dětí s handicapem a jejich rodin.

Aktivně snažíme zajistit pro děti dostatek finančních prostředků, aby mohly dále rozvíjet svůj talent. Zároveň rodinám pomáháme zvládat časové nároky, které jsou na ně kladeny v rámci péče o dítě s handicapem, v rámci jeho podpory ve volnočasových aktivitách. Mezi sportovce, které podporujeme je např. Alex Borská, Štěpán Kaloč, nebo Jakub Vaněk.

Pomáháme komunikovat potřeby dítěte dalším subjektům, což pro samotné rodiče bývá náročné jak časově, tak administrativně. Již se nám podařilo vybojovat několik projektů u Nadace ČEZ. Obrovské poděkování patří Šárce, která je neuvěřitelnou silou na poli podávání a manažerování projektů – ať těch dobročinných nebo těch enviromentálních.

Spolek dále podporuje aktivity na ochranu životního prostředí, organizuje enviromentální akce a podporuje rozvoj spolků s enviromentálním podtextem.
Mezi tyto akce patří např. pravidelné Swapy, o kterých se můžete dozvědět více informací ZDE, nebo úklidy veřejných prostranství.

V roce 2021 se děvčata podílely na organizace festivalu Odvahy v Praze. Na tento festival volně navazují Odvážné večery.

Na pravidelných Odvážných večerech vám představujeme příběhy obyčejných lidí jejichž odvážná rozhodnutí mění svět k lepšímu nebo mohou inspirovat druhé k odvaze. Celá akce se odehrává ve spolupráci spolku Mramor a Dílny. První odvážný večer v rukou Michala Kroužela s cestovatelskou přednáškou POD POKLIČKOU ČERNOBYLSKÉ ZÓNY. Jak SEBRAT KURÁŽ Vám na dalším odvážném večeru sdělí Václav Kučera. Tomáš Nováček vám povyprávěl o Challenge accepted a Pavel Novotný o životě s rakovinou. Také jsme spoluorganizovaly přednášku NÁVRAT KE KOŘENŮM DAKARU. Díky večeru s Arnoštem Goldflamem, jsme vytvořili nový formát akcí a to Knihovečery.

Události, které jsme zorganizovaly můžete najít na naší facebookové stránce.

Výroční zprávy

2020   2021    2022    2023